Новости

понедељак, 16. јун 2014.

''ЖИВЕО ЖИВОТ''



12. марта 2014. на иницијативу Н.Милошевића, ученика 4/3, који је на поменутој изложби радио као волонтер, група матураната у пратњи наставника Зоране Матићевић је посетила ову чувену изложбу.
Изложба је посвећена животу у тзв. ''Титовој Југославији'' и поседује експонате из тих времена, који су остали непознати и далеки новим генерацијама.

О овим временима су слушали од пређашњих генерација али нису имали прилике да га доживе, па макар и у оваквим ''експерименталним '' условима. Посета изложби се показала као ''пун погодак'' јер је скоро сваки експонат права ''атракција'', од самоуслуге, преко џубокса, затим бригадирског шатора и униформе бригадира – учесника радних акција, затим киоска с чувеним виршлама, па све до импровизоване учионице, пионирске капе и мараме или тзв. Лексикона и Споменара. У савком случају, јесте било поучно а било је и забавно! Хвала Милошевићу још једном на сјајној идеји!

Наташа Обрадовић, ученица 4/1 је као и обично, искористила прилику да овековечујући тренутке чекања испред улаза у изложбени простор, фотографише и ствара права мала уметничка дела.

Извештај приредила: Матићевић Зорана

Нема коментара:

Постави коментар