Новости

понедељак, 16. јун 2014.

КОНФЛИКТИ У ОБРАЗОВАЊУ И ВЕШТИНА АКТИВНОГ СЛУШАЊА

У складу са већ познатом традицијом сарадње између 15. београдске гимназије и Универзитета Сингидунум, ученици завршне гимназије оба смера, у организацији и пратњи наставника социологије, Милице Миленовић и Зоране Матићевић, посетили су овај Универзитет и узели учешће у интерактивном предавању  њихових професора:


•             Како решавати конфликте? др. Владимира Џамића
•             Вештина активног слушања – др. Вулета Миздраковића

У току припрема за учествовању о овом пројекту, а у оквиру поменуте сарадње реализоване између предметних наставника и поменутих професора, ученици су  анкетирани на тему  Конфликата у образовању.
  
Резултати анкете су достављени др. Џамићу и он се наравно, у свом предавању, посветио и анализи поменутих резултата. Анкете је својевремено била постављена у форми Гугл документа – упитника, на сајту школе и на ФБ групе Социологија. 15. београдска гимназија.

Резултати  ове анкете су анализирани и од стране самих ученика, на редовним часовима. Показало се да су ученици веома заинтересовани за идеју да покажу свој став а једнако и за идеју да анализирију туђе ставове, као и да се критички осврну на резултате анкете. Ова сјајна пракса, верујемо да ће се наставити и у наредној школској години и да ће редовна анализа довести и до, на научној анализи основаног, побољшања у решавању конфликата у образовном процесу. 

Није лоше споменути да је предавању присуствовало чак осамдесетак матураната.


Извештај приредила: Зорана Матићевић

Нема коментара:

Постави коментар