Новости

среда, 10. април 2013.

ОРИГАМИ

     Овога пута у библиотеци школе била је организована радионица за прављење оригамија. Оригами су руком прављени предмети од папира. Вештина је настала у Јапану и негује се од 8-ог века.
     Ученици су имали прилику да праве папирне лептире, цветове и ждралове. Прве кораке показала им је Данијела Грујић, иначе члан друштва љубитеља јапанске поп културе Сакурабана.

     "Поред радионица за израду оригамија, у клубу Сакурабана имате прилику да посећујете Манга радионицу Муген где учите да правите стрипове", казаоје председник клуба Бојан Вукадиновић.

     "У клубу имате и Манга библиотеку из које можете позајмљивати стрипове и књиге о Јапану. У току су интензивне припреме за манифестацију Јапанизам која ће се одржати  почетком јула и трајати неколико дана", рекао је Бојан и додао да све детаљније информације могу да се нађу на интернет адреси Клуба http://sakurabana.info/ или добити на телефон 064 899 60 72.
     Сјајна радна атмосфера у библиотеци, мноштво шарених папирних облика и велико: "Хоћемо ово опет!", заокружили су гостовање Данијеле и Бојана.  
А део онога што смо овде урадили изгледа овако:

Изложбу фотографија Валентине Чукић 4/3 "Цветни потпури", која је још увек траје у библиотеци, допунили смо и овим облицима и бојама.




      На Данијелиној фејсбук страни можете да видите невероватну разноликост форми, облика, идеја па и намене оригами предмета које сама креира http://www.facebook.com/danielamillefiori.unikati.
     Оригами радионице се одржавају сваког уторка од 19-21 у клубу Сакурабана у Поп Лукиној улици.
     Велико хвала Данијели и Бојану на гостовању!
     На крају, још нешто морамо да додамо - уколико сте направили папирног ждрала, имате две могућности: да направите још 999 истих како би вам се, по старом веровању Јапанаца, испунила жеља, или да га донесете у просторије Клуба како би се, до манифестације Јапанизам, скупило 1 000 њих. Свуда и увек ждрал је добродошао, тачније - његово значење као симбола. А пошто ждралови симболишу мир, поштовање, пријатељство, обликујмо их и шаљимо свуда по свету. Можемо их пустити и да лете, што да не!

Нема коментара:

Постави коментар