Новости

петак, 12. април 2013.

Култура говора

У оквиру пројекта ''Интернест'' гости наше школе били су професорка на Факултету драмских уметности госпођа Марина Марковић и главни одговорни уредник издавачке куће Clio господин Зоран Хамовић.



Тема сусрета била је говорна култура. Госпођа Марина је истакла да култура једног народа живи кроз његов језик; да без говора и невербалне комуникације нема ничега; да је жива реч спона међу људима и да културу говора треба заснивати на етичким вредностима.
Господин Хамовић је истакао да језик може да буде у функцији и разумевања и неразумевања, да може бити метафоричан, и да може утицати на изражавање како имиџа, тако и снаге индетитета.
У другом делу гостовања госпођа Марковић је са ученицима наше школе извела неколицину радионичарског типа вежби које су се односиле на дисање, глас и дикцију.


Подсетимо још једном да група ученика наше школе, која ће учествовати ускоро на Фестивалу креативности, а који се одржава у оквиру поменутог пројекта, медијски обрађује и проширује књигу ''Сами заједно'' Ш. Теркл, која је угледала светлост дана у оквиру куће Clio.
Госте су примили, и у радионицама заједно са ученицима учествовали, директор школе Божидар Зејак, Симонида Вукобрат, Тања Таубнер Гајић и Љиљана Петровић.

1 коментар:

  1. Гостовање професорке Марковић је оставило изузетно леп утисак како на ученике, тако и на професоре наше гимназије. Много тога смо научили и у свим вежбама са највећим задовољством учествовали!

    ОдговориИзбриши