Новости

петак, 8. мај 2015.

МАТУРАНТИ У ''ПАРОБРОДУ''

Крајем месеца априла, тачније пред саму прославу Првомајског празника, група од тридесетак заинтересованих матураната природно-математичког смера је искористила прилику да погледа последње остварење нашег прослављеног режисера Горана Марковића.

За разлику од играних филмова, по којима је познат, овог пута се окушао у жанру документарног филма.

Овај филм је једночасовна прича о животу и делу  Константина Коче Поповића – чувеног комаданта Прве пролетерске бригаде.

Аутор је Кочу  представио као интригантну личност буржоаског порекла а комунистичког опредељења, смелог и оригиналног војсковођу и учесника шпанског и југословенског ослободилачког рата у војним условима и дпломату, преговарача у мирнодопским околностима.


Прича о Кочи је за многе матуранте била потпуно непозната а тиме и занимљива.

У холу ''Пароброда'' ученици су могли да погледају карикатуре чувеног Коракса, чија је изложба је  била уприличена управо тих дана.

Иначе, Установа културе ''Пароброд''  је поред  двонедељних вечерњих  термина, организовала и преподневну бесплатну пројекцију за наше матуранте, уз отворени позив за учеће у свим осталим културним манифестацијама.  Домаћинису,  нудећи своје гостопримство, били видно импресионирани чињеницом да постоји жеља и спремност да се организовано учествује у културним дешавањима.

До следеће прилике...

          извештај приредила: Зорана Матићевић


Нема коментара:

Постави коментар