Новости

среда, 13. новембар 2013.

Вежбалиште - проверите своје знање из психологије на нов и интересантан начин

Quizlet - алат згодан за увежбавање и проверу знања! У овом случају, реч је о провери знања паралелно уз могућност његовог увежбавања на неколико интересантних начина: FLASH CARDS, SCATTER, SPACE RACE, LEARN, TEST.
  • "FLASH CARDS" (флеш картице) нуде дефиницију на једној страници картице, а кликом на саму картицу појављује се појам на који се дефиниција односи. Од појма до појма иде се кликом на стрелицу на десно (или лево, да би се вратило на претходну).



    Игра "SCATTER" даје појмове и њихова тумачења, а састоји се у томе да се појам превуче преко адекватног тумачења (или обрнуто), што учини да оба нестану са видног поља. Ово спаривање одвија се све док се и последња два не упаре. На крају добијате резултат колико сте ефикасни били јер је мерач времена константно укључен. 


  • Игра "SPACE RACE" је својеврсно такмичење са самим собом, а све време баратајући истим, већ помињаним, појмовима и њиховим дефиницијама. Циљ је да се, при наиласку појма који прелази преко екрана прилично брзо, у одговарајуће поље упише његово тумачење. 


  • Игра "LEARN" даје могућност да се увежбава знање укуцавањем одговора за који се претпоставља да је тачан. У случају нетачног одговора, нуди се тачан одговор који треба уписати! Обратити пажњу да је предвиђено да се одговори укуцавају ћирилицом, са великим почетним словом и осталим малим словима. 


  • "TEST" је последња игра у низу, а заправо и није игра већ прави тест са циљем провере наученог после кога добијате и податак о успешности! И овде важи правило укуцавања текста ЋИРИЛИЦОМ тамо где је потребно укуцавати. Тест може да се ради више пута, а након њега се добија податак о тачним одговорима и у случају погрешно одговорених питања. 



Шта друго рећи, него пустите  да,  руку под руку,  учење и забава крену онамо куда ви то пожелите:)

1 коментар: