Новости

среда, 2. новембар 2011.

Нове књиге у библиотеци

"Илуминати и Сионски приорат", Масимо Интровиње. Аутор је познати стручњак за тајна друштва и нове религиозне покрете. У овој књизи читаоцима нуди истину о тајним друштвима Илуминати и Сионски приорат, откривајући бројне детаље о њиховој историји и противуречностима која их прате.

Занимљива комбинација жанрова: крими романа, хорор приче и научне фантастике - књига Џона Бранера "Дела времена".

Тврдоглавост је детективку Варшавски увалила у велике невоље. Кућа јој је предвиђена за рушење и она постаје подстанар у згради са бучним и застрашујуће празним ходницима. У подруму открива жену бескућника са троје деце, али пре него што успе да их спасе, они нестају. Још горе, постаје умешана у убиство... Роман Саре Паретски "Поглед кроз тунел".

"Вама је осамнаест година... ви морате имати љубавне снове, љубавне жеље. Можда су они такви да их се бојите. Не бојте се! Они су оно најбоље што имате!", из књиге "Срећан је ко уме да воли", немачког писца Хермана Хесеа.

Нов глас у жанру трилера свакако је онај писца Крејга Расела. У библиотеци школе можеш да погледаш његов роман "Крвави орао".

О агресивности, страховима, поремећајима понашања изазваним дрогама, о психосоматици... у књизи "Одабрана поглавља из психијатрије", проф. др Димитрије Миловановић.

Милан Андријевић, млади песник и студент друге године Права, трагично је погинуо 2001. у  дискотеци "Roof" у Скадарлији. Полицијски извештај гласи - несрећан случај, иако није извршен увиђај на лицу места. Прочитај његову књигу "Нешто као blues"


Нема коментара:

Постави коментар