Новости

понедељак, 7. новембар 2011.

Kamp angažovanog i dokumentarnog filma

Mesto: Beograd , Srbija
Trajanje: 9-23.1.2012.

Opšte informacije:
Filmski festival Slobodna zona iz Beograda, u saradnji sa "Fade in" produkcijom iz Zagreba, organizovaće tokom 2012. godine Kamp angažovanog i dokumentarnog filma Slobodna zona junior, namenjenog srednjoškolkama i srednjoškolcima iz regije - Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Srbije. Prijave za učestvovanje se primaju do 15. novembra.
Kroz interkulturnu kreativnu razmenu polaznici će imati priliku da razviju scenarije za dokumentarni film uz pomoć profesionalaca iz sveta filma, a najbolji od polaznika će dobiti šansu da snimi svoje prvo filmsko ostvarenje.
Kamp, smeštaj, prevoz, cela edukacija, kao i produkcija pobedničkih filmova, je o trošku organizatora i potpuno je besplatan za polaznike.
Kamp je podeljen u dva segmenta. Prvi, dvonedeljni, održava se od 9. do 23. januara 2012. godine. Tokom prvog dela kampa, polaznici će imati priliku da steknu znanja i veštine u vezi sa pisanjem scenarija / dramaturgijom, strukturom filma, montažom, kamerom, zvukom kao i sa istorijatom i karakteristikama dokumentarnog filma, ali i da se susretnu sa rediteljima i producentima angažovanih dokumentarnih filmova.
Drugi, sedmodnevni, segment održaće se u vreme proletnjih praznika 2012.godine. Na drugom delu polaznici će raditi na formulaciji svojih ideja za filmske scenarije. Uz predavanja o peachingu, te vežbe u predstavljanju svojih ideja, pripremiće se za peaching pred žirijem sastavljenim od predstavnika najprestižnijih regionalnih producentskih kuća i medija, kao i potencijanih donatora. Članovi žirija izabraće tri najbolja scenarija, čiji će mladi autori dobiti priliku da snime svoje prve dokumentarne filmove.

Način konkurisanja: Svi zainteresovani treba uz svoju prijavu (osobne podatke, kontakt) na Fade In-ovu e-mail adresu da pošalju ukratko ideju za svoj film koju će razvijati na kampu: e-mail: fadein@fadein.hr ili koordinatorki Željki Kovačević na adresu minjamitra@gmail.com


Rok za konkurisanje: 15.11.2011.

Нема коментара:

Постави коментар