Новости

уторак, 9. април 2013.

XV гимназија на Раковичком карневалу


Наша гимназија је била на Првом интернационалном раковичком карневалу, који се одржао 7. 4. 2013. у Раковици. То је први карневал тог типа код нас. Екипу под називом "Нити љубави",  је чинило 18 ученица које су биле подељене у три групе:
Прву групу од њих 5 чиниле су девојке у (нашим рукама шивеним) туникама са византијским мотивима. Једна од њих, Катарина Живковић, је певала и својим гласом потпуно пленила публику, док су је остале пратиле полако испредајући црвене нити љубави. Песме које су одабране су презентовале нашу намеру да наступ осмислимо као спој традиционалног и модерног јер поштовања имамо и према једном и према другом. Катарина је, најпре, отпевала пар строфа дивне традиционалне песме "Густа ми магла паднала", а онда је на ред дошла, сјајно интерпретирана Ријанина песма.
Друга група од њих 10 девојака, је извела плесну тачку, на музику песме Џенифер Лопез. Сјајно отплесано, модерно и под карневалским маскама.
Целу ову карневалску гужву су искористиле девојке из групе "Умрежени" која се ове године, у оквиру пројекта "Интернест", посветила различитим аспектима друштвених мрежа. Током карневала, пролазницима су делиле папириће са различитим порукама о безбедној употреби интернета и саветима како да се умрежите а да се не упецате!!
Тим поводом, наша школа је гостовала и у Жикиној шареници, дан пред карневал - 6. 4. 2013.
Ево слика са оба догађаја:



Нема коментара:

Постави коментар