Новости

четвртак, 25. април 2013.

Ekipa Umreženih u poseti RTS-u 14.03.2013.


Ekipa koja ove godine radi na projektu Internesta pod nazivom "Umreženi" imala je jedinstvenu priliku da vidi kako i gde se prave naše najgledanije emisije. 
Odlazak u RTS je bio događaj za pamćenje. Dočekani smo na najlepši mogući način i sve što je tek sledilo je tu turu dodatno ulepšalo.


Naime, upoznali su nas sa prostorijama u kojima se događaju svakodnevne, ali vrlo bitne stvari za nas, gledaoce.

Zaposleni su omogućili da se osetimo kao da smo redovni tamo. Primila nas je urednica prvog dnevnika Milica Nedić, koja nas je uputila u sve detalje.


Videli smo režijsku i audio sobu. Pokazali su nam trake koje su korišćene od 70-ih do sad, bogate raznim naučnim emisijama i kvalitetnim serijama.


Objašnjeno nam je kako stvari iza kamera funkcionišu i kako je svaki deo ekipe podjednako bitan. Za kraj su nam pokazali prostoriju namenjenu za muzej, koji se nalazi blizu mesta gde je RTS bombardovan.


U toku bombardovanja, RTS je pretrpeo velike štete, kako ljudske tako i materijalne. Zbirka  se sastoji od starih podvodnih kamera do raznih monitora iz različitih perioda koji se nalaze u najboljem mogućem stanju.








Na samom kraju, poželeli su nam uspeh u našem projektu uz mnogobrojne savete i korisne informacije za naš dalji rad.

Naš tim se zahvaljuje Internestu na pruženoj mogućnosti da iskusimo ovako nešto, kao i Ekipi RTS-a na ukazanom gostoprimstvu.


Internest projektni tim XV beogradske gimnazije


Нема коментара:

Постави коментар