Новости

среда, 22. јун 2016.

Mеђународнa изложба „8. Беокулис“

На међународном ликовном конкурсу у организацоији Математичке гимназије  „8. Беокулис“, на коме су се такмичили ученици из земље и региона (укупно 39 школа), наше две ученице ушле су у најужи избор од 40 одабраних фотографија (од 300 пристиглих на конкурс).

Ликовни радови ученика изложени су у галерији Математичке гимназије „Кулоар“ у улици Краљице Наталије 37 . Отварање изложбе било је 27.5.2016., у 12 сати. Изложбу можете посетити до краја јуна, сваким радним даном - од 8 до 17 часова.

Имена ученика чији су радови одабрани биће објављени у новопокренутом часопису Математичке гимназије „Огледало“. Електронско издање часописа налази се на линковима: mg.edu.rs, ogeldalo.edu.rs.

Талентоване ученице које су прошле стручни жири:

Викторија Ћосић III1  Угрожени спокој средишта света
На фотографији, ауторка је применила централну композицију, а у средишњем делу је крст као симбол еколошке катастрофе и угрожености саме природе. Динамичном игром различитих материја као што су бетон, земља, лишће, вода, жели да прикаже да је природно све мање присутно. Стиче се утисак да стабло дрвета израста из средишта и на тај начин жели да се укаже на очување хармоније и спокоја природе и човека.

Софија Недељковић III2 - Игра сенки
Фотографија има снажан контраст светло тамно са дијагоналном композицијом. Сенке су издужене  маниристички и испресецане ланцем. Измђу хладних материјала и сенки створена је занимљива линеарна игра. Линије се секу и разилазе у више праваца. Носталгична слика сећања на безбрижан тренутак који је заувек прошао. Аутопортрет зреле ауторке коју још увек прати сенка Петра Пана.

Ментор - професор ликовне културе Весна Дејановић 

Нема коментара:

Постави коментар