Новости

петак, 16. јун 2017.

КАД СЕ СПОЈЕ ЗНАЊЕ, ВОЉА, РАД И ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЈА

На међународном конкурсу ISRBC (Internacional Sava River Basin Commision) за најбољи школски пројектни час, ученички тим Гимназије „Патријарх Павле“ остварио је велики успех. Рад ученичког тима „Будимо људи“ одабран је у групи најбољих радова, те су ученици наше школе представљали Србију на овом регионалном такмичењу.Сви радови су представљени на 6. Парламенту младих у Београду 2. и 3. јуна 2017. године, у оквиру бројних активности за награђене учеснике такмичења. Поред Србије, представнике су имале и земље: Хрватска, Словенија и Босна и Херцеговина. Тим „Будимо људи“ чинили су ученици: Катарина Лалић 2/5, Милош Ђуровић 3/7, Лука Чучкович 1/1, Теодора Глигорић 1/1 и Андреа Пријић 1/1. Младен Јовановић 1/1 је позван као специјани сарадник сниматељ и целокупан догађај је објављен на фејсбук страници Sava Youth Parliament, као и на You Tube  каналу https://www.youtube.com/watch?v=leXgv4U6wQ4&feature=youtu.be

Ментор тима „Будимо људи“ Мирела Ступар, педагог помогла је ученицима да осмисле час на задату тему „Утицај климатских промена на живот у сливу реке Саве“ и реализују га. Посебну захвалност тим је указао госту  и предавачу на часу Ивану Миленовићу, експерту за спасавање људи и живог света на води, активисти „Црвеног крста“, који је  несебично пренео  ученицима знање и подстакао идеју да се идеје спроведу у акцију.

Наш ученик Милош Ђуровић 3/7 изабран је за председника „Sava Youth Parliament за цео наведени регион, те се успех наших ученика у овом пројекту може оценити највишом оценом.


Фотографије и филм говоре такође о сјајној атмосфери и позитивном искуству које ће  сви учесници  дуго памтити!










Нема коментара:

Постави коментар