Новости

уторак, 30. мај 2017.

Kritični kamp - radionica filmske kritike za srednjoškolce



Prijavi se za Kritični kamp Bašta festa - međunarodnog festivala kratkog igranog filma, koji će se održati od 29. juna do 2. jula u Bajinoj Bašti.

Kritični kamp planira da ugosti pet srednjoškolaca sa svih krajeva Srbije, koji će gledati i, uz vođstvo mentora, analizirati filmove iz takmičarskog programa Bašta festa (29. jun – 02. jul 2017).



Kao deo edukativnog prorama Bašta festa, ove godine u saradnji sa udruženjem Filmkultura prvi put održaće se Kritični kamp - mesto okupljanja radoznalih mladih ljudi koji su spremni da pišu, diskutuju i svojim se zapažanjima bore za bolji film. 
Kritike će biti objavljivanje na sajtu festivala, biti dalje deljene na društvenim mrežama, te štampane u vidu biltena koji će se distribuirati na festivalskim lokacijama. Biće prevedene na engleski jezik, zbog internacionalnog karaktera festival, stranih učesnika i gostiju sa različitih govornih područja. Na ovaj način, kratkometražni film dobiće publicitet kakav zaslužije, a autori priliku da se suoče sa oštrim i mladim kritičkim umom. Posebna prednost ovakvog rada je što su učesnici radionice u direktnom kontaktu sa autorima koji su gosti festivala, te postoji mogućnost razmene, pa čak i intervjuisanja pojedinih reditelja.
Više informacija na: http://www.bastafest.com/kriticni-kamp-radionica-filmske-kritike-za-srednjoskolce-2/

Нема коментара:

Постави коментар