Новости

понедељак, 13. мај 2013.

Живи живот уживо, немој да се упецаш

На разним друштвеним мрежама смо подоста. Колико је то добро, а колико не, тема је за шири пост. Овога пута само подсећамо да праве вредности као што је пријатељство, раме за плакање, стисак руке као знак разумевања и подршке постоје искључиво уживо, у реалном времену, са реалним људима... Прави пријатељи су око нас и тај контакт не сме да се изгуби на рачун виртуелног, у супротном - све губи свој смисао. 
Група ученика наше гимназије, уз подршку ментора колегиница Љиљане Петровић и Симониде Вукобрат, већ два месеца ради на пројекту "Интернеста" са циљем медијског проширења књиге ауторке Шери Теркл Сами заједно. Схватајући потребу хватања корака са технолошким напретком који је у последње време попримио изузетно брз ритам, постали смо свесни и претње да ће се притом изгубити оно људско што се осети искључиво у живом контакту човека са човеком. 
Не доводећи у питање значај и предности онлајн комуникације, подсећамо колико је важна жива људска реч. Тим поводом, наши ученици су направили рекламу за промоцију живота уживо. Глумци су: Милица Глоговац, Милош Милићевић, Емили Самчевић, специјални гост је наш Бошко Завишић из обезбеђења, сниматељ је Немања Николић, ментори професорке Љиљана Петровић и Симонида Вукобрат, а монтажу је вешто обавио наш психолог Милош Милошевић!


Живи живот уживо. Умрежи се, немој да се упецаш!!! from DeNobis on Vimeo.

Нема коментара:

Постави коментар