Новости

четвртак, 18. октобар 2012.

Радионица креативног писања


РАДИОНИЦА КРЕАТИВНОГ ПИСАЊА-Сваког уторка у 13:15
(Вођа радионице- проф.ТАЊА ТАУБНЕР ГАЈИЋ)


Да ли сте се икада осећали посебно? Или можда да сте део нечег посебног? Поздрављам људе који су на ова два питања одговорили потврдно! J Јер, привилегија је знати где припадаш и да баш на том месту можеш наћи своје право ‘ЈА’.Зашто данас има много мало људи који проналазе ова два тзв. ‘Драгуља’? Зато што данашњицом влада пустош, празнина. Људи не желе да се потруде у проналажењу правих вредности! Људи су једноставно неинформисани!

Срећа по вас, ја сам се нашла да вам мало заголицам машту. J Данас ћу вам дати шансу да мало боље упознате РАДИОНИЦУ КРЕАТИВНОГ ПИСАЊА!

Знате ли да РКП није постојала до пре четири године?-Ето једне интересантне чињенице.Шта је циљ РКП-а?-Циљ је да ученици развију, не само стил писања и говора,већ и да пронађу себе, пробуде ту жељу за нечим новим и што је најважније да буду чути! Зачудили бисте се колико су људи у могућности да упознају сами себе из пуке две до три реченице.Дакле,стичете не само увид у своје способности писца/говорника,већ успут проналазите и своје духовне вредности!




Када су у питању атмосфера и начин рада,знајте да смо ненадмашни! РКП је једино место где можете наћи себе у друштву забавних,паметних и посве различитих људи.Увек ће вам бити занимљиво,желећете да чујете мишљења других и наравно ваша реч ће бити чута! Тиме ћете упознати многе занимљиве људе,а постоји ли ишта боље од упознавања невероватних особа?! Дакле,увек ћете имати шта да кажете и увек ћете моћи то да кажете,јер је ово једна од ретких радионица која вам пружа ‘Право гласа’ (хтели ви то или не J)!

Што се  тиче наших досадашњих радова,заинтересовани их могу видети у школској библиотеци (за све незналице
-Библиотека се налази преко пута зборнице-:Р) Теме за рад никада нису исте, тако да не морате да радите исте ствари-осим ако ви то не желите.До сада смо имали: Замишљени замак(усмена вежба),Оно што кријеш испод јастука(писана вежба), Момо Капор и његове слике(писана вежба)
 





и много других радова,међу којима је и ученик слободан да донесе неки свој материјал J.










Поред писаних и усмених вежби,на радионици такође можете организовати разна предавања,изложбе,посете Америчком кутку;Чак смо се прошле године усудили да оранизујемо представу ‘Искорак из свакодневице’.Учествовали су сви чланови радионице (као глумци представе ‘Такси трагикомедијa’-коју је написао наш члан Лука Станојевић-сви га зовемо Вили J),чак су се у помоћ нашли и други ученици наше школе,па чак и они који су је још одавно завршили.О представи и нашој радионици позитивне приче су кружиле јако дуго,и данас се помиње међу професорима.Добили смо личне похвале и честитке од многих професора за оригиналност,и наравно директор школе није изостајао.Слике са представе су вам расположене на улазу  школе,а снимак је могуће погледати само на радионици,и уз договор са члановима и вођом секције.

Могу ја сад да вам раздужим о свему и свечему,али најбоље је да ви нама дођете(чак ни не морате бити ученик школе,ако неко планира да упише XV београдску гимназију,слободно може да нас посети,чисто да види атмосферу и начин рада који се одвија у нашој школи J).Не будите странци!Позивају се сви људи који би желели да направе промену у нашој школи(и животу);Позивају се да иступе јаки и паметни!Пружите руку,будите део нечег посебног!

Пустите да се ВАШ глас чује!!!

Ваша једна и једина,РКП J.











Нема коментара:

Постави коментар