Новости

уторак, 24. јануар 2012.

ИЗЛОЖБА - МУЗЕЈ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ


У Музеју примењених уметности у току је изложба Примењена уметност и Београд 1918-1941.
Изложба је отворена до 31. јануара 2012. Одсек за едукацију тим поводом је организовао стручна вођења за ђаке основних и средњих школа. 


Музеј примењених уметности

Вука Караџића 18 Београд
Изложбa
Примењена уметност и Београд 1918 - 1941
6. новембар 2011 – 31.јануар 2012

У Музеју примењене уметности у току је студијска изложба  под називом Примењена уметност и Београд 1918 – 1941. На изложби су представљена дела из музејских колекција и приватног власништва, као и документарни материјал из области декоративне скулптуре и сликарства, ентеријера и намештаја, уметности керамике, текстила, сребра и графичког дизајна.
Две деценије обликоване светским ратовима у историји примењене уметности представљају блиставу епоху. Саткана од многих крајности, она је објединила традицију и авангарду, опште и локално, концепте друштвене ангажованости и потрошачки менталитет, ручни и машински рад, уникатно и серијски умножено дело, елитизам и популизам, врхунску естетику и отужни кич...
Присутност примењене уметности у савременом животу била је толика да је она постала део свакодневнице и у срединама које раније нису имале развијену свест о њеном значењу. Тако је било  и у Београду за чије грађане постају важна питања попут: кога ангажовати за израду рељефа на фасади куће, кога за витраж у холу, а кога за фреску у трпезарији, код кога поручити спаваћу собу у стилу Луја XVI, коме се обратити за рекламирање фирме ....или са којом лепо илустрованом књигом и часописом угодно провести време?
Поводом изложбе  Примењена уметност и Београд 1918 – 1941 Одсек за едукацију Музеја примењене уметности организује стручна вођења кроз изложбу за ђаке основних, средњих школа и студенте.
Улазница по особи  је 50,00 динара, деца до 12 година не плаћају улаз.

Заинтересовани се могу јавити у Стручну психолошко-педагошку службу ради договора.

Нема коментара:

Постави коментар